České dráhy ukázaly zlatý Vectron, připomíná úspěch hokejistů

Lokomotiva Siemens Vectron se zlatým polepem. Foto: České dráhyLokomotiva Siemens Vectron se zlatým polepem. Foto: České dráhy

České dráhy navazují na své partnerství s mistrovstvím světa v ledním hokeji.

České dráhy dnes oficiálně představily novou lokomotivu Siemens Vectron, která bude jezdit v netradičním zlatém polepu. Lokomotivu s číslem 193.031 mají pronajatou od RollingStock Lease, je úplně nová.

Zlatá barva bude společně s obřím nápisem Hoši, děkujem! připomínat úspěch české hokejové reprezentace na mistrovství světa v ledním hokeji, které proběhlo v Praze a skončilo vítězstvím Česka.

K představení došlo ve vršovickém depu za přítomnosti hokejového reprezentanta Lukáše Sedláka. K polepu celé lokomotivy je použita zlatá fólie.

České dráhy jsou hrdé, že se jako oficiální dopravce mohly podílet na organizaci světového šampionátu, který se díky úspěchu našich reprezentantů stal pro nás všechny nezapomenutelným zážitkem. Nyní bude jejich triumf připomínat na železnici zlatá lokomotiva Vectron,“ říká Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

Lokomotivu si mohou lidé prohlédnout dnes na pražském Regionálním dnu železnice v depu Vršovice, který potrvá do 17 hodin. Následně bude nasazena do běžného provozu. Poprvé vyjede zítra v čele Slováckého expresu.

Lokomotivy Vectron jsou nejmodernější elektrické lokomotivy z produkce společnosti Siemens Mobility. České dráhy provozují stroje s maximální rychlostí 200 km/h a objednaly lokomotivy s rychlostí 230 km/h. Jejich výkon je 6 400 kW a jsou vybaveny pro provoz na napájecí soustavy 3 kV DC, 25 kV 50 Hz AC a 15 kV 16,7 Hz AC.

Lokomotiva Siemens Vectron se zlatým polepem. Foto: České dráhyLokomotiva Siemens Vectron se zlatým polepem. Foto: České dráhyLokomotiva Siemens Vectron se zlatým polepem. Foto: České dráhy
Tagy České dráhy Siemens Vectron
117 komentářů