České dráhy prodloužily platnost kilometrické banky i ČD bodů

Interiér vozu 1. třídy (Ampz). Foto: České dráhyInteriér vozu 1. třídy (Ampz). Foto: České dráhy

České dráhy v reakci na opatření proti šíření koronaviru prodlouží platnost některých svých komerčních produktů, které slouží k nákupu jízdenek.

České dráhy v reakci na opatření proti šíření koronaviru prodlouží platnost některých svých komerčních produktů, které slouží k nákupu jízdenek.

Oznámily to dnes v e-mailu svým zákazníkům. Jde o ČD Body, což je věrnostní program, kilometrické banky a dárkové vouchery.

V případě ČD Bodů dopravce automaticky prodlužuje platnost o šest měsíců. Týká se to bodů, jejichž platnost měla vypršet 24. 3. a později. Body, které získává zákazník za nákup jízdenek, lze využít například pro získání jiného jízdního dokladu nebo některých produktů.

České dráhy rovněž upraví platnost Kilometrické banky. Sešitkům, kterým měla skončit platnost 1. března a později a ještě jeho majitelé nevyčerpali kilometrický vklad, jde prodloužit platnost o půl roku na pokladně Českých drah nebo u pověřeného zaměstnance ve vlaku.

Poslední opatření se týká dárkových voucherů. Pokud jejich platnost měla vypršet od 1. dubna do 30. června, jejich platnost se prodlužuje o půl roku. Neuplatněné dárkové vouchery, kterým skončila platnost v období od 12. 3. 2020 do 31. 3. 2020, lze vrátit a získat peníze zpět. Opatření se netýká odškodnění za neplnění vybraných standardů, dobropisů, voucherů pořízených za věrnostní body a voucherů na ubytování nebo občerstvení.

Tagy České dráhy
24 komentářů