České dráhy prodávají šestici železničních poliklinik, rozhodne cena

Železniční poliklinika, Praha, Italská ulice. Autor: Palickap – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56459471Železniční poliklinika, Praha, Italská ulice. Autor: Palickap – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56459471

ČD vlastní polikliniky v Ostravě, Olomouci, Praze, Nymburku, České Třebové a Plzni. Aktuálním nájemcem je skupina Agel.

České dráhy začínají naplňovat plány z loňského roku na odprodej dalšího nepotřebného majetku, kterým je tentokrát šestice železničních poliklinik. Záměr na jejich prodej schválilo představenstvo už koncem loňského roku, nyní České dráhy vypsaly tendr, ze kterého má vzejít nový majitel.

České dráhy vlastní polikliniky v Ostravě, Olomouci, Praze, Nymburku, České Třebové a Plzni. Aktuálním nájemcem a provozovatelem zařízení je skupina Agel (přesněji její dcera Dopravní zdravotnictví). Nájemní smlouva vyprší koncem roku 2027.

„Jsme přesvědčeni, že se České dráhy musejí soustředit na svůj hlavní byznys, kterým je doprava, a ne na něco, s čím už řadu let nemají žádné zkušenosti. Prostřednictvím výběrového řízení chceme zjistit, jaký by byl o železniční zdravotnictví zájem, a to dříve než současný nájem vyprší,“ uvedl předseda představenstva ČD Michal Krapinec.

Termín pro podání přihlášek do tendru byl stanoven na 30. září, hlavním kritériem je cena. Krapinec přitom nevyloučil ani možnost pokračování stávajícího nájemního modelu, pokud se nabídky na převzetí železničních poliklinik ukáží jako málo atraktivní.

České dráhy již dříve uvedly, že nový majitel by měl v železničních poliklinikách pokračovat v poskytování pracovně-lékařských služeb a specializovaných lékařských vyšetření zaměstnancům ČD.

Předložení návrhu na prodej železničních poliklinik do konce roku 2024 je podle informací deníku Zdopravy.cz součástí systému odměn pro šéfa ČD.

Tagy České dráhy železniční polikliniky
26 komentářů