České dráhy přeruší přímé vozy do Curychu, spojení omezuje i první autobusový dopravce

ICE 4, Giruno a TGV 2N2 na nádraží v Curychu. Foto: SBBICE 4, Giruno a TGV 2N2 na nádraží v Curychu. Foto: SBB

Cestující z Česka musí od zítřka ve Švýcarsku do desetidenní karantény.

České dráhy pozastaví od pondělí na neurčito provoz přímých lůžkových vozů mezi Prahou a Curychem. Důvodem je omezení vstupu českých občanů do Švýcarska, které je reakcí na vysoký růst počtu nakažených koronavirem v Česku.

České dráhy zastavení provozu oznámily na svém twitterovém účtu, jízdenky už nelze koupit.

Ostatní dopravci mezi Českem a Švýcarskem dál spojení nabízí. Swiss dál létá šestkrát týdně mezi Prahou a Curychem, easyJet nabízí dva lety týdně do Basileje.

Bez omezení proti minulém týdnu budou jezdit i autobusoví dopravci. ČSAD Tišnov stále nabízí každý den spojení na lince z Brna do Bernu, pět spojení týdně bez přestupu má na lince z Prahy do Curychu FlixBus, dva spoje týdně vypraví i nadále RegioJet. Omezení chystá naopak Nobless Line.

Dopravce na svém facebookovém profilu uvedl, že bude muset od příštího týdne omezit nabídku spojů. „Rozhodli jsme se, že do konce měsíce září zachováme alespoň 2 spojení týdně v obou směrech, a to bez ohledu na zaplnění. Následně vše vyhodnotíme a budeme se řídit aktuální situací,“ uvedla firma v prohlášení.

Od pondělí patří Česká republika ve Švýcarsku na seznam rizikových států. Po příjezdu tak musí cestující z Česka zůstat deset dní v karanténě. Izolace platí bez ohledu na výsledek testu na Covid-19.

Tagy České dráhy ČSAD Tišnov easyjet FlixBus Nobless Line RegioJet Švýcarsko Swiss
11 komentářů