České dráhy odvolaly z dozorčí rady ČD Cargo zatčeného politika z ANO

Vectron 383.006 ČD Cargo s reklamou na vozové zásilky, foto: Zdopravy.cz/Josef PetrákVectron 383.006 ČD Cargo s reklamou na vozové zásilky, foto: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Policejní razie z minulého týdne mezi některými brněnskými politiky se dotkla i tuzemské železnice. Představenstvo Českých drah, které nahrazuje valnou

Policejní razie z minulého týdne mezi některými brněnskými politiky se dotkla i tuzemské železnice. Představenstvo Českých drah, které nahrazuje valnou hromadu, dnes odvolalo z dozorčí rady ČD Cargo jejího člena Jiřího Švachulu.

Jiří Švachula. Foto: Brno-střed

Jiří Švachula. Foto: Brno-střed

Mohu potvrdit, že valná hromada společnosti ČD Cargo dnes odvolala z funkce člena dozorčí rady ČD Cargo Jiřího Švachulu,“ řekl mluvčí Českých drah Radek Joklík. Švachulovo místo v dozorčí radě je zatím prázdné, podle Joklíka by to nemělo nijak činnost firmy komplikovat, protože dozorčí rada nákladního dopravce je usnášeníschopná.

Švachula je v dozorčí radě od dubna 2017. Jako uvolněný radní měl na starosti na radnici Brno-střed investice a správu bytových domů, je členem i sponzorem hnutí ANO 2011. Je na seznamu těch, které soud v souvislosti se zatýkáním minulý týden poslal do vazby. Švachulovo odvolání není překvapením, v rozhovorech pro MF DNES a Lidové noviny ho avizoval premiér Andrej Babiš.

Tagy ČD Cargo Jiří Švachula
7 komentářů