České dráhy musely zrušit rychlík z Českých Budějovic, fotbaloví „fanoušci“ v něm odpálili pyrotechniku

Zásah policie proti fotbalovým "fanouškům" v rychlíku České Budějovice - Plzeň. Foto: Policie ČRZásah policie proti fotbalovým "fanouškům" v rychlíku České Budějovice - Plzeň. Foto: Policie ČR

Policie zadržela třicítku cestujících.

České dráhy dnes musely odříct mezi Českými Budějovicemi a Plzní rychlík R638. Důvodem bylo řádění nepřizpůsobivých cestujících, kteří se vydávali za fotbalové fanoušky a mířili na prvoligový zápas do Plzně.

Bohužel jsme vlak museli kvůli zásahu Policie ČR a poškození odříct,“ uvedly České dráhy na Twitteru. Cestující v něm odpálili zábavnou pyrotechniku. „Došlo k poškození vozu. Stále probíhá vyšetřování, zjišťování následků, výši škody budeme vědět pravděpodobně zítra,“ dodal dopravce na Twitteru.

Policie uvedla, že třicítku cestujících zadrželi ve Strakonicích. Následně byli eskortováni k výslechům do Českých Budějovic.

Vagón rychlíku z Českých Budějovic do Plzně po řádění fotbalových fanoušků. Foto: České dráhyVagón rychlíku z Českých Budějovic do Plzně po řádění fotbalových fanoušků. Foto: České dráhyVagón rychlíku z Českých Budějovic do Plzně po řádění fotbalových fanoušků. Foto: České dráhyZásah policie proti fotbalovým "fanouškům" v rychlíku České Budějovice - Plzeň. Foto: Policie ČRZásah policie proti fotbalovým "fanouškům" v rychlíku České Budějovice - Plzeň. Foto: Policie ČRZásah policie proti fotbalovým "fanouškům" v rychlíku České Budějovice - Plzeň. Foto: Policie ČR
Tagy České dráhy Policie České republiky vandalismus
124 komentářů