České dráhy míří k desetileté smlouvě na Vysočině, kraj nabídku tají

Motorový vůz 841 Stadler RS1 v Humpolci. Foto: České dráhyMotorový vůz 841 Stadler RS1 v Humpolci. Foto: České dráhy

Kraj Vysočina uzavře s největší pravděpodobností desetiletou smlouvu na provoz regionálních vlaků s Českými drahami. Plán schválili v týdnu zastupitelé.

Kraj Vysočina uzavře s největší pravděpodobností desetiletou smlouvu na provoz regionálních vlaků s Českými drahami. Plán schválili v týdnu zastupitelé. Za kolik a čím budou České dráhy jezdit, ale není jasné. Kraj ani České dráhy nabídku nezveřejnily.

Podle dostupných informací ze zasedání zastupitelstva počítá desetiletá smlouva s modernizací kolejových vozidel po necelých pěti letech, kdy by měly dorazit nové elektrické i motorové jednotky. Nejčastěji se mluví o ceně kolem 145 korun za kilometr.

České dráhy byly jediné, které podaly kraji závaznou nabídku na provozování vlaků na dalších deset let. Vysočině nabídly šest nových elektrických jednotek a devět motorových.

Kraj nechce nabídku zveřejnit, stejně tak České dráhy. Na dotaz deníku Zdopravy.cz k parametrům nabídky kraj poslal pouze odkaz na úřední desku, kde jsou zveřejněny parametry přímého zadání. České dráhy nechtějí nabídku zveřejnit, pokud tak neučiní kraj.

Tagy České dráhy Kraj Vysočina přímé zadání Top
40 komentářů