České dráhy chtějí sjednotit časy Opavanů, zůstanou u čtyř týdně

Lokomotiva Siemens Vectron v čele Slováckého expresu u Hoštejna. Foto: České dráhyLokomotiva Siemens Vectron v čele Slováckého expresu u Hoštejna. Foto: České dráhy

Dopravce zůstane u čtyř vlaků týdně.

České dráhy plánují od konce roku 2025 s novým jízdním řádem zpřehlednit svoji nabídku přímých spojů Opavan mezi Prahou a Opavou. Zatímco dosud jezdí v různých časech podle toho, o jaký den se jedná, nově by měly odjíždět ve stejný čas po všechny čtyři dny v týdnu, kdy bude vlak v provozu.

Vyplývá to informací o plánované službě, kterou dopravce podal u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Dosud jezdí tři dny v týdnu (pondělí, pátek, sobota) v 5:55 z Opavy do Prahy, v neděli pak v 15:54. Nově by měly všechny vlaky jezdit z Opavy v 6:00 a z Prahy do Opavy v 16:30.

Ve směru z Opavy budou vlaky jezdit v úterý, středu, čtvrtek a neděli, z Prahy v pondělí, úterý, středu a neděli. Celé oznámení je zde.

Změny na lince Praha – Opava, která je mimo objednávku státu, oznámil dopravce jen krátce poté, co úřadu poslal seznam čtyř nových linek, na kterých chce vyjet. Je mezi nimi například i spojení z Prahy do Břeclavi přes Olomouc.

České dráhy chystají nové spoje proti rychlíkům RegioJetu. Úřadu oznámily plány na čtyři linky

Tagy České dráhy Opavan Praha - Opava
26 komentářů