dkv-spojujeme

Česká loď vyřadila z provozu labský trajekt v Belgern

Labský přívoz v městečku Belgern. Autor: Wikimedia Commons, Maarten SeppLabský přívoz v městečku Belgern. Autor: Wikimedia Commons, Maarten Sepp

Na Labi se v neděli odehrála nehoda, který zasáhla do života městečka Belgern severozápadně od Drážďan. Hlavní roli přitom hrálo

Na Labi se v neděli odehrála nehoda, který zasáhla do života městečka Belgern severozápadně od Drážďan. Hlavní roli přitom hrálo soulodí společnosti ČSPL. České nákladní plavidlo se srazilo s místním přívozem, který vyřadilo z provozu.

„Trajekt byl naštěstí odražen bočním nárazem. Kdyby byl o několik vteřin rychlejší a v době srážky už byl uprostřed řeky, skončil by nejspíš na dně,“ informovala německá média s tím, že ke katastrofě chybělo málo. Na palubě byla dvě vozidla a několik lidí, nikomu se naštěstí nic nestalo.

Nehodu vyšetřuje lipská policie. Zatímco Němci spekulují o několika chybách české posádky, například nedání zvukového signálu či nehlášení se vysílačkou, posádka chyby odmítá. „Nehodu bezprostředně šetřila policie, naše soulodí bylo uvolněno k dalšímu provozu, tedy na našem soulodí ke škodě nedošlo a ani kapitán nebyl obviněn. Dle sdělení naší posádky se náš vůdce plavidla řádně hlásil vysílačkou a akusticky avizoval průjezd,“ sdělil šéf ČSPL Milan Raba. Rejdařství už podle něj zapojilo do řešení svou pojišťovnu. Třicetitunový trajekt musí projít podrobnou prohlídkou, zda nedošlo k poškození jeho stavby.

Rejdařství ČSPL je od loňského podzimu v majetku německého dopravně-logistického holdingu Rhenus.

Tagy ČSPL Labe nehoda trajekt
5 komentářů