CENDIS zprovoznil možnost hromadného nákupu dálničních vinět

Nový úsek D6. Pramen: ŘSDNový úsek D6. Pramen: ŘSD

Novou možnost podle podniku využijí firmy i občané s více vozy

Na e-shopu eDalnice.cz je možné ode dneška kupovat elektronické dálniční známky i hromadně. V rámci jedné úhrady jich je možné zaplatit až 10 tisíc. Oznámil to státní podnik CENDIS, který dálniční e-shop vytvořil a spravuje. Dosud bylo možné viněty kupovat jen po jedné. Novou možnost podle podniku využijí firmy i občané s více vozy.

„Jestliže někdo potřebuje pro různá auta různá data, vytvoří si vždy sadu se stejnými parametry. V praxi tedy například jednu pro platnost e-známek od února, další s platností od března. Nemusí se to týkat jen data platnosti, ale třeba druhu známek, pohonu a podobně,“ uvedl mluvčí CENDISu Martin Opatrný.

Každá sada může obsahovat maximálně 200 aut, v rámci jedné úhrady lze vložit maximálně 10 tisíc vozidel. Pokud by jich někdo potřeboval více, provede více úhrad. Platit lze platební kartou nebo bankovním převodem.

Hromadný nákup nelze použít pro nákup e-známek s okamžitou platností. Vždy je nutné vyplnit e-mail, na něj po úhradě nakupující obdrží soubor s potvrzeními pro jednotlivá vozidla.

Prodej elektronických dálničních známek běží od začátku prosince, do úterý se prodalo zhruba 80 tisíc e-známek, v drtivé většině s platností na 365 dní.

Tagy Cendis dálnice elektronické dálniční známky
5 komentářů