Čedok vrací do Prahy přímé spojení do exotiky. S A330-200 italského charterového dopravce

Airbus A330-200 v barvách Luke Air. Foto: ČedokAirbus A330-200 v barvách Luke Air. Foto: Čedok

Letadlo začne létat na některých linkách z Prahy už během července.

Do Česka se po více než deseti letech vrací na trh charterových letů širokotrupé letadlo. Cestovní kancelář Čedok se dohodla s italským charterovým dopravcem Luke Air ze skupiny Blue Panorama SPA na provozování přímých letů do Dominikánské republiky, na Kubu, Maledivy, Zanzibar a Madagaskar. Letadlo Airbus A330-200 začne z Prahy létat už v červenci, Čedok již zahájil prodej zájezdů.

Ve většině případů tak půjde o první možnost, jak z Prahy letět přímo do některých exotických destinací bez přestupu. Posledním dálkovým letadlem na charterových linkách z Prahy byl Boeing 767 v roce 2008.

Jsem velmi potěšen, že můžeme nabídnout našim klientům několik ochutnávkových letů do exotických destinací již toto léto. Zákazníci Čedoku tak budou moci zažít komfort dálkového letadla, který se stane od zimního letového řádu naším standardem při cestách do vzdálených míst,“ řekl říká Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku.

Čedok zahájil prodej letních týdenních pobytů do Dominikánské republiky, na Madagskar a Maledivy, prodej exotických dovolených na zimu zahájí v příštích týdnech. Cestovní kancelář nepočítá s tím, že by prodávala samostatné letenky, pouze zájezdy.

Charterové lety cestovní kanceláře Čedok ve spolupráci s leteckou společností Luke Air rozšíří nabídku přímých leteckých spojení z Prahy do dálkových destinací zaměřených zejména na dovolenkový segment cestujících. Jedná se o pozitivní a vítaný krok, který přispěje nejen k celkové obnově provozu, ale také zároveň rozšiřuje počet přímých linek,“ dodal Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Zimní základna v Praze

Airbus A330-200 bude mít na zimní letový řád svoji základnu v Praze, létat bude pouze pro klienty Čedoku. Alespoň jeden z členů posádky má mluvit česky. Jde o letadlo, které dříve létalo u Qatar Airways.

Novinkou na českém trhu bude přímé spojení na Madagaskar, které potrvá do ledna, pak ho vystřídá Kuba. Luke Air nasadí na linku Airbus A330-200 v konfiguraci 277 sedadel v ekonomické a 12 sedadel v business třídě s příplatkem od 18 990 Kč. V ceně zájezdu bude bezplatné občerstvení s nabídkou teplého jídla včetně studených a teplých nápojů. Cestující v business třídě budou mít standardní nabídku rozšířenu o výběr z několika pokrmů a alkoholických nápojů.

V ekonomické třídě nabízí letadlo cestujícím komfortní sedadla s prostorem mezi řadami 78 cm, v business třídě 198 cm, která jsou polohovatelná až do 180°. Klienti v ekonomické třídě si mohou vzít na palubu jedno příruční zavazadlo o hmotnosti až 10 kg a odbavit jedno zavazadlo o hmotnosti do 20 kg, v business třídě pak mohou mít klienti odbavená dvě zavazadla. Letadlo je vybaveno palubním zábavním systémem, který je dostupný přes mobilní zařízení prostřednictvím Wi-Fi připojení a v sedadlech jsou zároveň nainstalovány USB porty.

Tagy Blue Panorama Air Čedok dálkové lety z Prahy exotická dovolená letiště praha Luke Air Top
77 komentářů