Čedok protáhne sezonu letů do Dominikánské republiky a na Zanzibar i na léto

Dreamliner společnosti LOT v Praze. Pramen: ČedokDreamliner společnosti LOT v Praze. Pramen: Čedok

Čedok dálkové lety objednává u polského dopravce LOT, zajišťuje je Boeing 787-9 Dreamliner pro 294 cestujících.

Dálkové lety do Dominikánské republiky a na Zanzibar budou s krátkou přestávkou provozovány z pražského letiště i přes léto. Oznámila to dnes cestovní kancelář Čedok, která lety objednává u polského dopravce LOT; zajišťuje je Boeing 787-9 Dreamliner pro 294 cestujících.

Lety do exotických destinací u teplých moří jsou přitom na českém trhu zájezdů vesměs záležitostí zimy. Podle Čedoku stojí za prodloužením sezony do léta (a tím fakticky na celý rok) vysoká poptávka. „Letadla do obou destinací máme během zimní sezony téměř plně obsazená, proto jdeme zájmu a trendům exotické dovolené naproti a zájezdy do obou destinací nabídneme jednou týdně také v létě,“ řekl šéf Čedoku Stanislav Zeman.

Letadlo do Punta Cany v Dominikánské republice bude v létě odlétat z Prahy každé pondělí, let trvá přibližně deset hodin. Dominikánská republika aktuálně nevyžaduje při příjezdu do země očkování ani testování na Covid-19. Na Zanzibar, kam Čechům stačí negativní PCR test a turistická víza, se bude létat v úterý. Let trvá 8,5 hodiny.

Objednávkou Dreamlineru narušil Čedok dekádu trvající období, kdy Češi z Prahy létali do vzdálené exotiky výhradně menšími letadly s mezipřistáním.

Tagy Boeing 787 Dreamliner Čedok exotická dovolená LOT
24 komentářů