dkv-spojujeme

ČD zavzpomínají na časy odborářských rekreací, na Slovensko vypraví Retrotatran

Retrovlak Českých drah Ostravan. Foto: ČDRetrovlak Českých drah Ostravan. Foto: ČD

K pravidelným vlakům mezi Prahou a Popradem přibude letos několik netradičních spojů. České dráhy chtějí využít retrovlny a nabídnout cestujícím

K pravidelným vlakům mezi Prahou a Popradem přibude letos několik netradičních spojů. České dráhy chtějí využít retrovlny a nabídnout cestujícím i možnost jízdy speciálním rekreačním vlakem připomínajícím dobu odborářských rekreací s pobytem v Zotavovně Morava.

Během letošního roku chtějí ČD vypravit celkem čtyři speciální vlaky, některé jsou určené pouze pro prodej skupinám, u jednoho spoje na konci března nabízí dopravce možnost koupě i individuálním cestujícím. Termíny odjezdů jsou 14. února, 21. března, 4. dubna a letní termín 13. června

V legendární Zotavovně Morava si užijete nostalgický pobyt se seznamovacím večírkem, ranním budíčkem a rozcvičkou. A o zábavu se postarají kulturní referenti,“ popisují České dráhy čtyřdenní pobyt, za který i s cestou chtějí při obsazení pokoje a kupé dvěma osobami necelých dvanáct tisíc korun za osobu.

„Zvláštní vlak bude sestaven ze čtyř vozů. Tři vozy budou lůžkové s plánovanou kapacitou celkem 60 míst, v každém oddíle budou jen dvě místa. K tomu připojíme ještě společenský vůz, ve kterém se bude podávat také občerstvení,“ řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Jako lůžkový vůz bude použit klasický vagón WLAB z 80. let.

České dráhy vypravily v minulosti více vlaků na vlně retro, několikrát například expres Retro Ostravan. Na některých spojích zajišťují retro zážitek cestujícím zcela bez příplatku v rámci běžné pravidelné dopravy.

Tagy České dráhy retro Retrotatran
58 komentářů