ČD-Telematika rozšířila internet na nádražích do dalších stanic, další přibudou

Nádraží Ostrava - Svinov. Foto: České dráhyNádraží Ostrava - Svinov. Foto: České dráhy

Společnost ČD-Telematika rozšířila počty stanic, kde mohou cestující využívat bezplatně internet přes wi-fi připojení. Nově nabízí tuto službu v Ostravě

Společnost ČD-Telematika rozšířila počty stanic, kde mohou cestující využívat bezplatně internet přes wi-fi připojení. Nově nabízí tuto službu v Ostravě hlavním nádraží, Ostravě-Svinově a v Olomouci. V nejbližších dnech nabídnou bezplatné připojení k internetu také stanice Brno hlavní nádraží a Plzeň hlavní nádraží.

Firma to oznámila v tiskové zprávě. „Pokrytím dalších pěti nádraží pokračujeme v projektu poskytování naší služby Free WiFi v prostorách významných železničních stanic,“ řekl Mikuláš Labský, ředitel úseku Telekomunikační služby ČD – Telematiky. „Ohlasy z již pokrytých nádraží jsou velmi příznivé a naši službu v těchto objektech využívají stovky tisíc cestujících,“ dodává Labský.

Služba Free Wifi je aktuálně tak už na devíti stanicích, kromě tří nových také v Praze na hlavním a Masarykově nádraží, v na hlavních nádražích v Pardubicích, Ústí nad Labem a v Hradci Králové a Zlíně střed. V nejbližších dnech rozšíří seznam stanic s bezplatným internetem Brno hlavní nádraží a Plzeň hlavní nádraží. České Budějovice se služby Free Wifi na svém nádraží dočkají po jeho plánované přestavbě.

Obsah internetu dostupného prostřednictvím Free WiFi není nijak filtrován. Služba je postavena na americké technologii Ruckus Wireless, která se vyznačuje vysokou mírou zabezpečení.

Podle vedoucí oddělení komunikace ČD-Telematika Lucie Tomaštíkové zatím není rozhodnuto o dalším rozšiřování, čekají na vyhodnocení statistik v závěru letošního roku.

ČD-Telematika je investorem celé investice, nikdo ji na ní nepřispívá. „Chceme mít v rámci nabídky našich služeb i dostatek přípojných bodů pro využití našimi budoucími velkoobchodními partnery, například pro WiFi roaming. Na projektu spolupracujeme se zájmovým sdružením CESNET, které prostřednictvím Free WiFi zároveň rozšiřuje pokrytí své sítě EDUROAM. Ta je zacílena především na studenty, pedagogy a vědecké pracovníky. Nicméně všichni uživatelé se mohou do sítě připojovat zcela zdarma,“ řekla Tomaštíková.

Tagy bezplatné připojení k internetu na nádražích ČD-Telematika
12 komentářů