ČD Cargo prodává šest lehátkových vozů. Za cenu nové fabie

Lehátkový vůz Bc. Foto: ČD CargoLehátkový vůz Bc. Foto: ČD Cargo

Pokud jste někdy toužili po tom vlastnit lehátkový vůz, máte možnost. Společnost ČD Cargo prodává celkem 6 vozů řady Bc.

Pokud jste někdy toužili po tom vlastnit lehátkový vůz, máte možnost. Společnost ČD Cargo prodává celkem 6 vozů řady Bc. Plán na prodej oznámila firma na svém profilu zadavatele.  Vyvolávací ceny za vagóny jsou stanoveny od 218 do 296 tisíc korun podle znaleckého posudku. Soutěž proběhne formou elektronické aukce, vyhrává nejvyšší nabídka.

Vozy byly vyrobeny na počátku osmdesátých let, jsou bez klimatizace. „Vozy byly zařazeny do majetku společnosti při založení ČD Cargo. Jsou využívány pro zvláštní přepravy, příkladem mohou být armádní přepravy,“ řekl výkonný ředitel ČD Cargo Tomáš Tóth. Podle něj jsou vozy už morálně a technicky zastaralé a nehodí se na další modernizaci. „U ostatních vozů této kategorie byl započat proces jejich modernizace tak, abychom našim zákazníkům nabídli kvalitativně odpovídající služby,“ dodal Tóth.

Firma má ještě například lehátkové vozy Bcee. Lehátkové vozy půjčila v minulosti například na zvláštní expres na Festival Banát.

Kromě zveřejnění na profilu firma informaci o prodeji zaslala i 22 firmám z řad železničních spolků či společností, které se zabývají stavební činností.

Tagy ČD Cargo lehátkové vozy
30 komentářů