ČD Cargo mění nejvyšší vedení. Nastupuje nový šéf obchodu, skončil finanční ředitel

Bombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo. Foto: ČDCBombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo. Foto: ČDC

K velkým změnám dochází od dnešního dne ve vedení největšího tuzemského železničního dopravce. ČD Cargo má od dnešního dne nového

K velkým změnám dochází od dnešního dne ve vedení největšího tuzemského železničního dopravce. ČD Cargo má od dnešního dne nového finančního ředitele a člena představenstva zodpovědného za obchod.

Z pozice finančního ředitele odchází po pěti letech ve firmě Martin Šimek. „Dohodli jsme se na ukončení spolupráce. Od 1. 4. je pověřen řízením jeho úseku Robert Heděnec, dosavadní ředitel odboru účetnictví. Martinovi Šimkovi představenstvo děkuje za odvedenou práci,“ řekl předseda představenstva ČD Cargo Ivan Bednárik.

Nejde o jedinou změnu. Do ČD Cargo dnes na post šéfa pro obchod nastupuje Radek Dvořák. Ten se stává členem představenstva. Dvořák oznámil svůj odchod z pozice místopředsedy představenstva Českých drah v březnu.

V ČD Cargo dosud vede obchod Bohumil Rampula, ten odchází letos do důchodu. „Rozhodnutí akcionáře obvykle nekomentuji, dnes udělám výjimku. Bohumil Rampula má letos nárok na odchod do penze a je logické, že akcionář hledá řešení dostatečně dopředu, aby měl nový šéf obchodu dostatek času pro předání pozice a zkušeností,“ řekl v březnu předseda představenstva ČD Cargo Ivan Bednárik.

Server SeznamZprávy upozornil v březnu na e-maily, které Dvořák psal v roce 2015 své rakouské kolegyni v ÖBB. Domlouval v nich, aby se ojeté vozy po ÖBB nedostaly do rukou RegioJetu. Českým drahám za to hrozí pokuta ve výši až 4 miliardy korun.

Tagy ČD Cargo
9 komentářů