ČD Cargo – jistota práce s budoucností

ČD Cargo, a.s., je největší železniční nákladní dopravce v České republice. Společnost vznikla v roce 2007 jako dceřiná společnost Českých drah, a.s.

V současné době má více než 6 200 zaměstnanců po celé ČR, čímž se řadí mezi TOP 25 největších zaměstnavatelů v ČR. V přepravě nákladů zaujímá ČD Cargo a.s., suverénně první místo v žebříčku železničních nákladních dopravců s podílem téměř 60 %.

Svoji budoucnost společnost ČD Cargo, a.s., staví na 4 pilířích.

Je více jak jasné, že bez moderních vozidel nemůžeme rozvíjet naše aktivity. Proto je jedním z pilířů interoperabilita. Tu v současné době představují především lokomotivy Vectron řady 383, jejichž počet se kontinuálně navyšuje a lokomotivy TRAXX řady 388. Nelze taky opomenout modernizaci stávajících lokomotiv a také vybavování lokomotiv evropským zabezpečovačem ETCS.

Druhým pilířem je naše expanze do zahraničí. Kromě dostatečného počtu interoperabilních lokomotiv je nezbytnou podmínkou také to, že jsme držiteli všech oprávnění k provozování železniční nákladní dopravy v řadě zemí. V sousedních zemích jako Rakousko a Německo máme své pobočky, na Slovensku a v dalších zemích máme dceřiné společnosti. Naše přepravy v zahraničí neustále rostou a dnes už tvoří více 12 % z celkového objemu přeprav, které realizuje naše společnost.

Třetí pilíř naší dlouhodobé strategie představuje intermodalita. Jsme partnery všech operátorů kombinované dopravy, máme majetkový podíl ve dvou terminálech, kde je možné manipulovat jak výměnné nástavby, tak kontejnery, ale i silniční návěsy. Jsme klíčovým hráčem rovněž v nově vzniklém terminálu v Mošnově. To považujeme z pohledu převodu přeprav ze silnice na železnici jako velmi důležité. Používáme moderní technologie Innofreight pro přepravu uhlí, nerostných surovin, hutních produktů nebo dřeva.

Čtvrtým pilířem je společenská zodpovědnost, což pro nás znamená dobrovolný závazek chovat se v rámci svého fungování odpovědně k prostředí i společnosti, ve které podnikáme. Jsme například spoluzakladateli nadačního fondu ŽELEZNICE SRDCEM, jehož cílem je pomoci železničářům, kteří se ocitnou v tíživých životních situacích. Podporujeme mládežnický sport apod.

K naplnění všech našich vizí a cílů a v souvislosti s rozvojem dalších přeprav potřebujeme navýšit počty provozních zaměstnanců po celé České republice. Hledáme především zájemce o pracovní pozice strojvedoucí, vozmistr, zaměstnanec posunu, ale také do opraven potřebujeme elektromechaniky, elektroniky, specialisty NDT technologie, soustružníky kolejového profilu, opraváře kolejových vozidel a další.

Našim provozním zaměstnancům nabízíme nejen zajímavou práci, ale kromě náborových příspěvků, zajímavé mzdy a příplatků, také celou řadu benefitů, jako například penzijní spořeni a životní pojištění, 5 týdnů dovolené, ozdravné pobyty, dotace na dovolené, jazykové kurzy a celou řadu dalších. Rodina železničářů drží při sobě, proto jsou pro nás samozřejmostí různé sportovní aktivity v rámci pracovišť, ale i mezi pracovišti za účasti zaměstnanců z celé ČR.

Vice informací o tom, koho hledáme najdete na www.cdcargo.cz/kariera.

Žákům středních škol nově nabízíme stipendijní program, kam se mohou přihlásit jak žáci maturitních, tak učebních oborů. Vice informací o programu naleznete na www.cdcargo.cz/stipendijni-program.

Jsme stabilní společnost na trhu s historií, ale především s budoucností, kde každý zaměstnanec má možnost uplatnit své znalosti a zkušenosti, a kde se může dál rozvíjet podle svých schopností.

Jsme ČD Cargo a.s.