Bývalý šéf České spořitelny a viceguvernér ČNB Pavel Kysilka povede dozorčí radu ČD

Elektrická jednotka 471 CityElefant v Kolíně. Foto: České dráhyElektrická jednotka 471 CityElefant v Kolíně. Foto: České dráhy

Pavel Kysilka se podle očekávání stal dnes předsedou dozorčí rady Českých drah. Na doporučení řídícího výboru ho dnes zvolili do

Pavel Kysilka se podle očekávání stal dnes předsedou dozorčí rady Českých drah. Na doporučení řídícího výboru ho dnes zvolili do čela ostatní členové. Vystřídal tak Karla Pospíšila, který odstoupil kvůli své účasti ve výběrovém řízení na člena představenstva Českých drah. O změně informoval mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Kysilku čeká hned příští týden v nové funkci klíčové hlasování o nových členech představenstva. Na dvě místa vypsaly České dráhy výběrové řízení. Výběrová komise má doporučit několik kandidátů po svém jednání 23. září, o dva dny později zasedne dozorčí rada.

Pavel Kysilka. Foto: České dráhy

Pavel Kysilka. Foto: České dráhy

Pavel Kysilka vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, Národohospodářskou fakultu. Má za sebou bohatou profesní dráhu v oboru ekonomie a bankovnictví. Pracoval například sedmnáct let pro Českou spořitelnu – člena skupiny Erste, nejstarší a největší banku v Česku. Působil také v dozorčí radě České exportní banky a Českomoravské záruční a rozvojové banky.

Jeho hlavním tématem je digitální revoluce a její dopady na byznys, ekonomiku a společnost. Je zakladatelem a předsedou správní rady poradenské a vzdělávací společnosti 6D Academy.

Tagy České dráhy dozorčí rada Českých drah Pavel Kysilka
3 komentáře