pruvodce

Brussels Airlines chtějí z hlavního města Belgie uzel pro lety do Afriky, investují do dálkové flotily

Brussels Airlines a jejich Airbus A330. Foto: Brussels AirlinesBrussels Airlines a jejich Airbus A330. Foto: Brussels Airlines

Přibudou tři Airbusy A330, stávající letouny tohoto typu čeká modernizace kabin.

Letecká společnost Brussels Airlines investuje do své dálkové flotily. Namísto současné desítky Airbusů A330 bude v následujících letech provozovat těchto letounů třináct.

„Belgický dopravce využije nové kapacity k posílení své sítě v subsaharské Africe. Ambicí je udělat z Bruselu evropský uzel pro lety do a z Afriky. Poptávka po těchto letech se vyvíjí rychlým tempem a pro skupinu Lufthansa Group je zásadní, aby v tomto regionu rostla,“ napsala aerolinka v tiskové zprávě.

Rozšíření flotily vytvoří nová pracovní místa. Brussels Airlines plánují přijmout přes 250 nových zaměstnanců, jako jsou piloti, palubní průvodčí, mechanici nebo pozemní a kancelářský personál.

Kromě akvizice dalších dálkových letadel přistoupí Brussels Airlines rovněž k modernizaci kabin těch stávajících. Více jak 100 milionů eur (2,5 miliardy korun) zamíří do nových interiérů ekonomické, prémiové ekonomické i byznys třídy. Podrobnosti představí dopravce později.

Plánování budoucnosti se u Brussels Airlines nevyhnulo ani menším letounům. I s posádkami budou od společnosti airBaltic na letní letový řád 2025 pronajaty čtyři Airbusy A220.

„Se 148 sedadly jsou tato letadla perfektními letadly pro regionální trasy a trasy s nižší poptávkou,“ uvedly Brussels Airlines s tím, že expanzi plánují i u vlastní flotily na krátké a střední vzdálenosti. Detaily budou prý včas následovat.

Tagy A330 Airbus A330 Belgie Brussels Airlines
10 komentářů