Brno završilo rekonstrukci autobusového nádraží u Grandu osazením infotabule

Autobusové nádraží u Grandu, Brno. Pramen: DPMBAutobusové nádraží u Grandu, Brno. Pramen: DPMB

Na brněnském autobusovém nádraží Benešova (u Grandu) od pondělí funguje informační tabule s odjezdy a příjezdy spojů a plastická mapa

Na brněnském autobusovém nádraží Benešova (u Grandu) od pondělí funguje informační tabule s odjezdy a příjezdy spojů a plastická mapa pro nevidomé. Instalací nového infopointu, jak Dopravní podnik města Brna (DPMB) místo nazval, se završila celková kultivace starého nádraží.

Modernizace probíhala od jara, cestující se mohli vrátit na nádraží už na přelomu srpna a září. Nástupiště jsou nově bezbariérová a bylo zbudováno i zázemí pro cestující. „Na dokončenou rekonstrukci nádraží Benešova máme od cestujících velmi pozitivní ohlasy, jsme rádi, že je po dlouhých letech opět reprezentativním prostorem města Brna. Nově instalovaný infopoint jej doplňuje nejen funkčně, ale i esteticky,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Autobusové nádraží Brno, Benešova. Infopoint. Pramen: DPMB

Autobusové nádraží Brno, Benešova. Infopoint. Pramen: DPMB

Součástí infopointu je betonový prvek, v jehož vrchní části je vsazená hmatová mapa nádraží s popisky v Braillově písmě pro lepší orientaci slabozrakých a nevidomých občanů. Tvar betonového prvku byl navržen tak, aby umožňoval pohodlný přístup i pro handicapované osoby na invalidním vozíku. Na návrhu infopointu se podíleli studenti architektury Vysokého učení technického v Brně.

Nádraží odbaví denně až 150 vnitrostátních a mezinárodních spojů. Pravidelné linky zde mají společnosti RegioJet a FlixBus.

Tagy autobusové nádraží Benešova brno DPMB
28 komentářů