Brno začalo nabízet desítky parkovacích míst i na sociálních sítích

Parkovací místa, která bude Brno dražit. Například ve Vojtově ulici. Foto: Magistrát města BrnaParkovací místa, která bude Brno dražit. Například ve Vojtově ulici. Foto: Magistrát města Brna

V nabídce jsou i místa v historickém centru města.

Brno se rozhodlo dát lidem více vědět, že mají možnost si od města pronajmout parkovací místa často i v centru města. Na sociální sítě i webové stránky umístilo informace o možnosti pronajmout si desítky parkovacích míst. Ceny se pohybují od 1611 do 2096 Kč za měsíc, tedy výrazně více než za běžné rezidentní parkování. Místo ale bude vyhrazené pouze tomu, kdo si ho od města pronajme.

Až dosud tato oznámení visela jen na úřední desce magistrátu, které lidé až tak nesledují. „Nejvíce volných míst máme v městské části Brno-střed, kde jsou k dispozici desítky krytých stání na Zderadově a na Vojtově a k tomu i venkovní stání. Ta nabízíme například i v historickém centru na Beethovenově. Těchto pět míst představuje výjimečnou příležitost zvláště pro nerezidenty, protože ti tu jinak nemají možnost vůbec zaparkovat,“ uvedla náměstkyně primátorky města Brna pro oblast správy majetku Karin Podivínská.

Nájemní smlouvu lidé s městem podepíší hned po projevení zájmu, pokud není u inzerátu uvedeno, že pronájem podléhá schválení volenými orgány města Brna. Městská společnost CD Centrum Coms, která pro magistrát pronájmy zprostředkovává, nabízí i možnost osobní prohlídky konkrétního místa.

Nabídkové řízení je otevřeno do 31. prosince, začátkem září přibydou na webu www.drazby-brno.cz ještě další lokality. K pronájmu se připravují místa na Dukelské, Křídlovické a Tržní.

Tagy brno Parkování v Brně
Žádné komentáře