Brno rozšíří parkovací zóny o další část na severu města. Platit se bude jen přes noc

Rezidentní parkování v Brně. Foto: www.parkovanivbrne.czRezidentní parkování v Brně. Foto: www.parkovanivbrne.cz

Další rozšíření se chystá od listopadu.

Brno dál rozšiřuje systém rezidentního parkování. Tento týden radní schválili změny v nařízení, které umožní rozšíření modrých zón v městské části Brno-sever, konkrétně v oblasti náměstí SNP.

K zavedení rezidentního parkování dojde 10. října. Podle harmonogramu se dalšího rozšíření oblastí placeného stání dočkají Brňané v listopadu.

Nařízení se doplní o oblasti 4-05 (náměstí SNP), takže zde oficiálně mohou platit pravidla rezidentního parkování. Tak, jak jsme plánovali v už dříve schváleném harmonogramu pro letošní rok, přidá se tato oblast od 10. října. Rezidenti a abonenti si už nyní mohou vyřizovat svá oprávnění. Pro návštěvníky patří oblast do zóny C, kde je parkování regulováno pouze ve všední dny od 17 do 6 hodin. V této době je nutné zaplatit 20 korun za hodinu, jedna hodina denně je vždy zdarma,“ řekl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Letos se rezidentní parkování rozšíří ještě 21. listopadu. Od tohoto termínu bude platit v oblastech 3-08 (Dalimilova) a 3-09 (Herčíkova) v Králově Poli. Podle harmonogramu pro příští rok se v roce 2023 zapojí do systému devět nových oblastí. Veškeré informace k parkování najdou občané na webu www.parkovanivbrne.cz.

Tagy brno parkovací zóny Parkování v Brně
30 komentářů