Brno: Merhautova se po opravě otevírá, most přes Žabovřeskou znovu čeká uzavírka

Merhautova ulice v Brně. Pramen: Město BrnoMerhautova ulice v Brně. Pramen: Město Brno

Léta plánovaná oprava Merhautovy ulice v Brně se po čtyřech měsících prací završila. Dělníci pracovali na 1200 metrech ulice od

Léta plánovaná oprava Merhautovy ulice v Brně se po čtyřech měsících prací završila. Dělníci pracovali na 1200 metrech ulice od křižovatky s Jugoslávskou po křížení s Provazníkovou. Při opravách vyměnili koleje, doplnili protihluková opatření v podobě antivibračních rohoží a pryžových bokovnic a položili takzvaný tichý asfalt.

Tramvaje linky číslo 5 se do ulice vrátily po výluce už v sobotu, auta budou vpuštěna ve středu. Náklady činily 114 milionů Kč. Merhautova ulice dosud patřila k těm, které mají v Brně kvůli své zanedbanosti nejhorší pověst.

Naopak jiná dopravní komplikace Brňany a návštěvníky města od středy čeká. Řidiči neprojedou přes most nad Žabovřeskou, kde budou probíhat práce související s výstavbou velkého městského okruhu. Most bude v obou směrech uzavřen do 16. srpna. Řidiči mohou místo objet po Veslařské, Štursově a Královopolské, případně Horově a následně se napojit na Žabovřeskou směrem ke Královopolským tunelům.

Most byl kvůli opravám uzavřen i valnou část loňského roku, otevřel se až v listopadu.

Tagy brno I/42 VMO Žabovřeská Merhautova ulice most Kníničská
16 komentářů