Brno dál rozšíří systém rezidentního parkování, od října o část Židenic. Regulace platí přes noc

Parkování v Brně. Foto: Statutární město BrnoParkování v Brně. Foto: Statutární město Brno

Jde o předposlední oblast, kde v Brně letos nově začnou platit nová pravidla pro parkování.

Brno pokračuje v rozšiřování modrých parkovacích zón. Nová oblast rezidenčního parkování vznikne od října v Židenicích v okolí ulice Koperníkovy.

O rozšíření informovalo město v tiskové zprávě po jednání rady města. Ta schválila nařízení o vymezení nové oblasti zpoplatněného stání. „Tímto pokračujeme v dříve stanoveném harmonogramu pro rok 2024. Koperníkova je sedmou oblastí, kde začnou platit modré zóny. Jako poslední bude v listopadu následovat oblast Strakatého,“ upřesnil radní města Brna pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Regulace Koperníkovy začne platit od 7. října 2024. V týdnech předcházejících tomuto termínu je nutné počítat s lokálními krátkodobými omezeními, která budou potřeba kvůli umísťování svislého a vodorovného dopravního značení. Rezidenti a abonenti si mohou svá oprávnění vyřizovat online až dva měsíce předem.

V Židenicích vzniká zóna typu C, která řeší parkování přes noc. Regulace zde bude platit v čase od 17 do 6 hodin, hodina parkování vyjde na 20 korun a prvních 60 minut je zdarma. V zóně C nejsou umístěny parkovací automaty, lidé tedy mohou k zaplacení za stání využít online parkovací automat, SMS nebo mobilní aplikaci.

Rozšiřování rezidentního parkování v Brně v roce 2024. Foto: Brno.cz
Tagy brno Zóny placeného stání zóny placeného stání v Brně
3 komentáře