Brno čekají další uzavírky. U Výstaviště a ve Šlapanické ulici

Ulice Křížkovského v Brně. Foto: Google Street ViewUlice Křížkovského v Brně. Foto: Google Street View

Kolem Výstaviště potrvá omezení přes tři měsíce.

Až do půlky října potrvá omezení Křížkovského ulice v úseku Poříčí – Hlinky u brněnského Výstaviště. Stavební práce se tento týden posouvají do další etapy, která přinese větší omezení. S komplikacemi musejí počítat řidiči i v jiné části Brna: ve Šlapanické ulici.

O zahájení prací informovalo město na svém speciálním webu Kopemezabrno.cz. V případně Křížkovského ulice dojde k uzavírce zhruba půl kilometru dlouhého úseku kvůli rekonstrukci vodovodu a kanalizace. Původně měla další etapa začít hned v pondělí, nakonec k omezení dojde až v průběhu týdne.

Doprava v některých ulicích v této oblasti navíc zůstává omezená pracemi tepláren. Přechod pro chodce mezi ulicemi Veletržní a Výstaviště a v křižovatce ulic Hlinky – Výstavní zůstane uzavřený. Mělo by se jednat ale pouze o nezbytnou dobu, kdy zde budou aktivně probíhat stavební práce.

Omezení se dotknou i MHD

„Objízdné trasy pro individuální automobilovou dopravu povedou ulicemi Lipová, Vaňkovo nám., Tvrdého, Úvoz, Mendlovo nám., Křížová, Poříčí a Bauerova,“ uvedlo město na svém webu. Dojde také ke změnám v provozu linek MHD. Okružní autobusové linky 44 a 84 jezdí mezi Pisárkami a Mendlovým náměstím v obou směrech odklonem ulicí Hlinky. Obsluhu ulic Bauerovy a Křížkovského zajišťuje autobusová linka 52, která jezdí odklonem ulicemi Bauerovou, Křížkovského, Poříčí a Křížovou.

S MHD souvisí i omezení ve Šlapanické ulici. Kvůli výměně sloupů trakčního vedení zde bude průjezdný jen jeden pruh. Provoz vozidel v něm bude obousměrný a řízený semafory. Chodcům se uzavře přechod přes Šlapanickou u křižovatky s Matlachovou a Krejčího. Uzavřené strany silnice se v průběhu prací vystřídají. Práce mají skončit 6. srpna.

Tagy brno Křížkovského Šlapanická
3 komentáře