Brněnští radní schválili tendr na parkovací dům Šumavská s náklady přes 300 milionů

Parkovací dům v Brně na Šumavské, vizualizace. Pramen: Město BrnoParkovací dům v Brně na Šumavské, vizualizace. Pramen: Město Brno

Předpokládaná délka výstavby je 14 až 16 měsíců, cílem města je stihnout práce do konce roku 2023.

Rada města Brna ve středu odsouhlasila vypsání tendru na vylepšení prostoru u výškových budov na Šumavské, které zahrne také výstavbu parkovacího domu a parkoviště. Předpokládaná hodnota zakázky je 315 milionů korun.

V zakázce jde o revitalizaci takzvaného Akademického náměstí. To se nachází mezi výškovými budovami na Šumavské a ulicí Veveří. Vznikne zde také parkovací dům rozdělený na dvě části. V jedné budou hromadné garáže, ve druhé veřejná vybavenost. Kapacita parkovacího domu bude 411 míst, součástí bude i trafostanice pro dobíjení aut na baterie. Střecha bude pokrytá trávníkem. Pro návštěvníky a lidi z okolních administrativních i obytných budov bude k dispozici také venkovní parkoviště s kapacitou 202 míst.

„Stání zde bude řešeno v modelu rezidentního parkování a bude patřit do návštěvnické zóny B. Momentálně zde rezidenti mají přibližně 100 míst, takže se jim rozšíří možnosti parkování,“ doplnila primátorka Brna Markéta Vaňková. Asfaltovou plochu podle ní doplní zeleň a dřeviny, které nahradí původní vegetaci na pozemku.

Předpokládaná délka výstavby je 14 až 16 měsíců, cílem města je stihnout práce do konce roku 2023.

Tagy brno parkovací dům
9 komentářů