Brněnský dopravní podnik vyzdobí jízdenkové automaty uměleckými díly od veřejnosti

Jízdenkový automat v Brně. Pramen: DPMBJízdenkový automat v Brně. Pramen: DPMB

Na automaty mohou být umístěny kresby, grafika nebo třeba i básně.

Dopravní podnik města Brna (DPMB) chce vylepšit vzhled jízdenkových automatů. Stát se tak má díky uměleckým dílům, které podnik očekává od obyvatel města. V první etapě se instalace dočkají čtyři desítky návrhů, které vyzdobí 20 automatů.

„Zájemcům budou k dispozici boční strany strojů. Jeden automat tak bude zdobit dílo dvou lidí. Pokud bude zájem určitě se nebráníme nové podobě dalších přístrojů po městě,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek. V Brně je aktuálně 156 jízdenkových automatů.

Na automaty mohou být umístěny kresby, grafika nebo třeba i básně. Umělci z řad příznivců veřejné dopravy mohou svá díla nabízet dopravnímu podniku do 31. května. Papírové výkresy musí mít poměr stran 28 × 75 cm, u počítačové grafiky je potřeba 3307  ×8858 px.

„Z došlých návrhů vybereme čtyřicet, které digitálně přeneseme na fólii, kterou nalepíme na příslušný jízdenkový automat. Součástí každého díla bude i QR kód, kde se zájemci dozví základní informace o autorovi, ale i o tom, co znázornil,“ doplnil Havránek.

Papírové návrhy spolu s kontaktem a informacemi o tvůrci díla (jméno, věk, bydliště, povolání, popřípadě další informace) mohou lidé přinést osobně nebo zaslat na Informační kancelář DPMB, Novobranská 18, Brno, 602 00 s označením AUTOMATY. Elektronické pak se stejnými náležitostmi poslat na adresu bdolezalova@dpmb.cz, opět s označením AUTOMATY.

Tagy DPMB jízdenkové automaty
4 komentáře