Bratislava pošle do Kyjeva 25 naftových autobusů

Autobus Irisbus Citelis 12M v barvách DPB. Foto: Dopravný podnik BratislavaAutobus Irisbus Citelis 12M v barvách DPB. Foto: Dopravný podnik Bratislava

Jde o autobusy, které byly na podzim vyřazeny z provozu.

Pomoc evropských měst Ukrajině v podobě darů dopravních prostředků pokračuje. Bratislava pošle v příštích týdnech a měsících do Kyjeva celkem 25 autobusů Irisbus Citelis 12M.

O daru informoval po jednání v Kyjevě primátor Bratislavy Matúš Vallo. „Jde o autobusy, které jsme nedávno nahradili novými dvanáctimetrovými autobusy SOR,“ uvedl Vallo na Facebooku.

Server imhd.sk uvedl, že jde o autobusy, které Dopravný podnik Bratislava odstavil loni na podzim. Podle serveru je většina autobusů provozuschopná, některé budou sloužit jako zdroj náhradních dílů. Bratislava už v posledních měsících darovala na Ukrajinu trolejbusy Škoda 14Tr/15Tr a tramvaje typu T3.

Minulý týden v Kyjevě společně jednali o pomoci primátoři Varšavy, Prahy, Bratislavy a Budapešti. Varšava například oznámila darování deseti vlaků metra, Praha už dříve na Ukrajinu věnovala řadu tramvají.

Tagy Bratislava Dopravný podnik Bratislava DPB pomoc Ukrajině
12 komentářů