Bouře a déšť výrazně narušily provoz vlaků v Německu, rychlovlak ICE vykolejil

Vykolejení vlaku ICE u Schwäbisch Gmünd. Foto: Markus Herrmann / Stadtverwaltung Schwäbisch GmündVykolejení vlaku ICE u Schwäbisch Gmünd. Foto: Markus Herrmann / Stadtverwaltung Schwäbisch Gmünd

K vykolejení došlo na odklonové trati.

Cestující v Německu se od včerejška potýkají s velkými výpadky železniční dopravy. Důvodem jsou bouře a přívalové deště v některých regionech, zejména pak na jihu Německa.

Aktuální přehled výpadků je na stránkách Deutsche Bahn. Aktuálně nepřízeň počasí neovlivňuje žádné spojení do Česka. „Kvůli škodám na železniční infrastruktuře na jihu Německa k výpadkům dálkových vlaků a částečně je zasažena i regionální doprava,“ uvedla DB na svých stránkách. Cestujícím umožnila použít jízdenky na dnešek či pondělí v jiné dny.

K největším komplikacím došlo u města Schwäbisch Gmünd v Bádenska-Württembersku. Kvůli sesuvu půdy na trať došlo k vykolejení dvou vozů rychlovlaku ICE. Při nehodě nebylo nikdo zraněn, 185 cestujících bylo evakuováno z vlaku. Vlak jel paradoxně po jiné trati, než běžně jezdí. Původně plánovaná trať ale byla kvůli záplavám uzavřena.

Kvůli záplavám byly zrušené některé vlaky mezi Mnichovem a Norimberkem nebo Stuttgartem a Mnichovem. Vlaky nabírají mnohahodinová zpoždění, část z nich je odřeknuta. Dnes odpoledne pak bouře vyřadila na dvě hodiny provoz vlaků z Drážďan do Bischofswerdy.

Vykolejení vlaku ICE u Schwäbisch Gmünd. Foto: Reinhold Wiling / DB AGVykolejení vlaku ICE u Schwäbisch Gmünd. Foto: Markus Herrmann / Stadtverwaltung Schwäbisch GmündNakolejování vlaku ICE u Schwäbisch Gmünd. Foto: Markus Herrmann / Stadtverwaltung Schwäbisch GmündVykolejení vlaku ICE u Schwäbisch Gmünd. Foto: Markus Herrmann / Stadtverwaltung Schwäbisch GmündVykolejení vlaku ICE u Schwäbisch Gmünd. Foto: Reinhold Wiling / DB AG
Tagy Deutsche Bahn
3 komentáře