Boeing obnovil výrobu 737 MAX, propustí 6770 lidí

Výroba 737 MAX v závodě Boeingu v Rentonu. Foto: BoeingVýroba 737 MAX v závodě Boeingu v Rentonu. Foto: Boeing

Americký výrobce letecké techniky Boeing obnovil výrobu problematických letadel 737 MAX, kterou zastavil letos v lednu. Zpráva o restartu výroby

Americký výrobce letecké techniky Boeing obnovil výrobu problematických letadel 737 MAX, kterou zastavil letos v lednu. Zpráva o restartu výroby letadel přišla jen krátce poté, co firma oznámila propouštění téměř 7 tisíc zaměstnanců.

Boeing v tiskové zprávě uvedl, že k obnovení výroby došlo v závodě v Rentonu ve státě Washington. Výroba zatím podle Boeingu běží pomalým tempem, protože dochází k zavádění různých opatření zaměřených na bezpečnost práce a kvalitu.

Jsme na cestě k optimálnímu prostředí pro výrobu 737 MAX,“ řekl Walt Odisho, viceprezident Boeingu, který má na starost celý program 737 MAX. Úřady dosud nasazení letadel ani více než rok po uzemnění nedovolily.

Boeing čelí rušení objednávek na nová letadla, z celkového počtu jde zatím ale jen o jednotky procent.

Firma dnes současně oznámila, že v první vlně propustí 6 770 lidí z celkového počtu 160 tisíc zaměstnanců. Nejde o překvapení, firma oznámila chystanou personální redukci už v dubnu.

Tagy 737 max boeing uzemnění letadel 737 MAX
14 komentářů