Boeing dodá pět dreamlinerů novému korejskému dopravci, za kterým stojí výrobce botoxu

Boeing 787-9 v barvách Air Premia. Foto: BoeingBoeing 787-9 v barvách Air Premia. Foto: Boeing

Nový jihokorejský dopravce Air Premia postaví svoji flotilu letadel výhradně na dreamlinerech. Po již dříve oznámené dohodě na pronájem tří

Nový jihokorejský dopravce Air Premia postaví svoji flotilu letadel výhradně na dreamlinerech. Po již dříve oznámené dohodě na pronájem tří Boeingů 787-9 od Air Lease Corporation se dnes aerolinka dohodla s Boeingem na koupi pěti stejných letadel. Firma chce začít létat příští rok.

Po Korean Air bude nová společnost druhým jihokorejským dopravcem, který má ve flotile dreamlinery. Hodnota zakázky podle katalogu je 1,4 miliardy dolarů.

„Jde o letadlo, které plně zapadá do našeho byznys modelu a zajistí dlouhodobý růst,“ řekl šéf Air Premia Peter Sim. Aerolinky neuvedly, v jaké konfiguraci si letadlo objednaly, standardní bývá 296 cestujících.

Air Premia plánuje start v září v roce 2020, nejprve s linkami do Asie, později do Kalifornie. Aerolinky vznikly v roce 2018, kdy se jim podařilo sehnat několik investorů, letos na jaře získaly od jihokorejských úřadů potřebnou licenci. Dopravce se profiluje jako hybridní, má být kombinací nízkonákladové a klasické aerolinky. Nabízet bude místa v ekonomické třídě a v premium economy, byznys třída na palubě nebude. Půjde tak o podobný model, jako má u dreamlinerů například Norwegian.

Šéfem Air Premia je Jong Chul Kim, který dlouho vedl místní aerolinky Jeju Air. Největším investorem ve firmě je Hong Sung-Bum, zakladatel společnosti Hugel vyrábějící botox.

Tagy 787-9 Air Premia boeing
Žádné komentáře