Bludov se zbaví tranzitu. Začala stavba čtyřkilometrové přeložky silnice I/11

Zahájení stavby I/11 Postřelmov - Chromeč (obchvat Bludova). Pramen: MDČRZahájení stavby I/11 Postřelmov - Chromeč (obchvat Bludova). Pramen: MDČR

Už loni na jaře začala stavba západního obchvatu Bludova na I/44.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes slavnostně zahájilo stavbu úseku silnice I/11 Postřelmov – Chromeč na Šumpersku, jinak též čtyřkilometrového obchvatu Bludova. Zakázku v tendru získal Strabag s cenou 318 milionů korun. To je na úrovni 80 procent ceny předpokládané.

Bludovem dnes procházejí dvě frekventované tepny: severojižní I/44 a západovýchodní I/11. V Bludově se sbíhají. Přeložka silnice I/11 je druhou částí záměru na zbavení Bludova tranzitu. Už loni na jaře začala stavba západního obchvatu Bludova, tedy téměř šestikilometrové čtyřpruhové přeložky silnice I/44.

I/44, obchvat Bludova. Pramen: ŘSDPřeložka I/11 Postřelmov - Chromeč. Pramen: ŘSD

„Stavby se vzájemně doplňují a tvoří spolu jeden funkční celek. K dispozici budou řidičům v roce 2024,“ uvedl dnes generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Součástí přeložky silnice I/11 jsou i dva mosty, díky stavbě také zmizí úrovňový přejezd s tratí u zastávky Bludov-lázně. V budoucnu by se měl dočkat obchvatu i Šumperk.

Silnice I/11 je podle ŘSD vůbec nejdelší tuzemská silnice I. třídy. Propojuje Hradec Králové, Šumperk, Opavu, Ostravu, Havířov, Třinec a Mosty u Jablunkova, kde navazuje na slovenskou silniční síť.

Tagy I/11 obchvat Bludova ŘSD
8 komentářů