Belgie odhalí novou leteckou ikonu, speciální zbarvení navrhla veřejnost

Belgická ikona Aerosmurf. Zdroj: Brussels AirlinesBelgická ikona Aerosmurf. Zdroj: Brussels Airlines

Na letounech Brussels Airlines bylo již možné vidět například Tintina či Šmouly.

Letecká společnost Brussels Airlines pokračuje v tradici speciálních zbarvení svých vybraných letounů, známých jako belgické ikony. O nejnovějších barvách bude jasno 5. listopadu, porota vybírá z pěti finalistů.

Finální návrhy si ve hlasování zvolila veřejnost, celkem hlasovalo přes 50 000 lidí. Finalisty jsou návrhy pojmenované Lucky Luke, the Atomium, Cycling, Poppies nebo Shrimp Fishers. Jak z názvů vyplývá, odkazují například na ikonické Atomium, komediální film Šťastný Luke nebo flanderská pole s vlčími máky.

Návrhy pocházejí z řad veřejnosti, celkem jich v soutěži spuštěné během srpna přistálo více než 900. Autory mohli být Belgičané či lidé žijící v Belgii.

Návrh belgické ikony Lucky Luke.
Zdroj: Brussels AirlinesNávrh belgické ikony Atomium.
Zdroj: Brussels AirlinesNávrh belgické ikony Leader (Cycling).
Zdroj: Brussels AirlinesNávrh belgické ikony Flanders Fields (Poppies).
Zdroj: Brussels AirlinesNávrh belgické ikony Shrimp Fishers.
Zdroj: Brussels Airlines

Myšlenkou belgických ikon je představit světu to nejlepší z Belgie. První ikona, Rackham, byla představena v roce 2015 a vzdává hold Tintinovi, světoznámému belgickému komiksu. Začátkem tohoto roku byl světu představen Amare, který je nejnovější belgickou ikonou ve spolupráci s hudebním festivalem Tomorrowland. Třetí belgickou ikonou v současnosti ve flotile je Trident, oficiální letadlo belgických Red Devils a Red Flames, respektive mužských a ženských národních fotbalových týmů.

V minulosti létaly na jednom z letounů Brussels Airlines také Šmoulové, Aerosmurf byl součástí flotily belgického dopravce mezi lety 2018 a 2023. Návrh rovněž vzešel z soutěže.

Tagy Belgie Brussels Airlines
Žádné komentáře