Beacon Rail objednal další lokomotivy Siemens Vectron pro rýnsko-alpský koridor

Lokomotiva Siemens Vectron v barvách Beacon Rail. Foto: Siemens MobilityLokomotiva Siemens Vectron v barvách Beacon Rail. Foto: Siemens Mobility

Siemens již překonal hranici 1 850 objednaných lokomotiv.

Společnost Siemens Mobility udělala další krok k pokoření hranice dvou tisíc prodaných lokomotiv Siemens Vectron. Získala zakázku na dodávku deseti lokomotiv od společnosti Beacon Rail, která se zabývá pronájmem kolejových vozidel.

Nová zakázka tak přinesla překonání hranice 1 850 prodaných lokomotiv. Beacon Rail je jedním z důležitých zákazníků Siemens, už v minulosti objednal celkem 160 lokomotiv. Společnost plánuje jejich provoz na rýnsko-alpském koridoru mezi přístavy v Severním moři a evropským vnitrozemím.

Objednané lokomotivy umožní přeshraniční provoz v deseti různých evropských zemích a znamenají další příležitost k zatraktivnění železniční dopravy. Mají maximální výkon 6,4 megawattu a maximální provozní rychlost 160 km/h, budou vyrobeny v závodě Siemens Mobility v Mnichově-Allachu a vybaveny kromě požadovaných národních zabezpečovacích zařízení také evropským zabezpečovacím systémem ETCS Baseline 3. Vectron je aktuálně schválen pro provoz již ve 20 evropských zemích.

Tagy Beacon Rail Siemens Mobility Siemens Vectron
6 komentářů