AŽD Praha dokončila modernizaci hlavního železničního uzlu v Černé Hoře

Montáž přestavníku, ilustrační foto. Autor: AŽD PrahaMontáž přestavníku, ilustrační foto. Autor: AŽD Praha

Společnost AŽD Praha nainstalovala a uvedla do provozu nové zabezpečovací zařízení v železniční stanici Podgorica, která je hlavním uzlem v

Společnost AŽD Praha nainstalovala a uvedla do provozu nové zabezpečovací zařízení v železniční stanici Podgorica, která je hlavním uzlem v Černé Hoře. Zakázka měla hodnotu 6,1 milionu eur (cca 156 milionů korun) a trvala 12 měsíců.

V rámci modernizace byla stanice vybavena elektronickým staničním zabezpečovacím zařízením ESA 44. Česká firma také zabezpečila 55 výhybek, nainstalovala tři přejezdová zabezpečovací zařízení a celý železniční uzel vybavila LED návěstidly. Stejná osadila nedávno i v Bělehradě.

„Úspěšnou realizací projektu jsme potvrdili náš úspěch v jihovýchodní Evropě, kde se nám podařilo získat několik zakázek ve třech zemích. Tím se nám otevírá cesta k novým zakázkám, například právě v Černé Hoře,“ uvedl šéf AŽD Zdeněk Chrdle. Naděje vkládá například do plánů místní železnice na modernizaci sedmi stanic na trati Bjelo Polje – Bar. Už mezi lety 2004 a 2010 AŽD zabezpečila trať Podgorica – Nikšič.

Vedle zabezpečení železniční stanice Podgorica společnost AŽD Praha dokončila i projekt na dodávku a instalaci ohřevu výměn do stanic Ostrog a Nikšić. Na projektu se podílela dceřiná společnost AŽD Praha Saobračajni sistemi d.o.o. Beograd.

Tagy AŽD Praha Černá Hora Podgorica zabezpečovací zařízení
2 komentáře