Až 50 lidí denně. Milé překvapení, tvrdí kraj o obnovené lokálce do Mochova

Motorák řady 810 KŽC Doprava. Autor: KŽC DopravaMotorák řady 810 KŽC Doprava. Autor: KŽC Doprava

Středočeský kraj provedl po dvou měsících provozu první oficiální sčítání cestujících na obnovené lokálce Čelákovice – Mochov. Výsledkem je, že

Středočeský kraj provedl po dvou měsících provozu první oficiální sčítání cestujících na obnovené lokálce Čelákovice – Mochov. Výsledkem je, že novou linku s označením S24 využije denně 40 až 50 cestujících. To při šesti párech spojů vychází při kalkulaci s horní hranicí na čtyři lidi na vlak.

Kraj a jeho dopravní organizátor IDSK je s výsledky spokojen. „Hodnotit linku po prvních dvou měsících provozu je velmi odvážné, vždy to nějaký čas trvá, než si nové vlaky najdou pravidelné cestující. Přesto musím říct, že nás čísla mile překvapila,“ uvedl ředitel IDSK Pavel Procházka.

Jízdní řád tratě Čelákovice - Mochov.

Jízdní řád tratě Čelákovice – Mochov.

Sčítalo se ve všech spojích v období od 28. května do 8. června. Vlaky vozí cestující v podstatě jen ve směru přepravní špičky, tedy ráno jako návoz směrem ku Praze a večer do Mochova. Opačně (ráno do Mochova, večer na Prahu) jezdí fakticky prázdné. Při počítání jen návozového směru průměr vychází zhruba na sedm až osm lidí na vlak. Největší zájem je pode IDSK o ranní spoje, které přijíždějí ráno na sedmou a na osmou hodinu do Čelákovic. Běžně vezou mezi 10 a 15 cestujícími. „Na to, že tu motoráčky jezdily v době sčítání teprve dva měsíce, je to slušný výsledek,“ doplnil Procházka.

Kraj na 12 let opuštěné lokálce objednal dopravu od letošního 3. dubna. Argumentuje mimo jiné tím, že cesta vlakem do centra Prahy je rychlejší než autem nebo autobusem. Na Masarykovo nádraží se cestující z Mochova dostane za 38 minut. Podle vedení kraje se vlak v Mochově osvědčil i jako alternativa při problémech na D11 nebo staré počernické silnici. Dopravcem je KŽC Doprava.

[yop_poll id=2]

Tagy IDSK KŽC Doprava lokálka Mochov Středočeský
39 komentářů