Autobus Renault Agora jako výčep. Budějovický DP představil BarBus, inspiroval se v Brně

BarBus. Pramen: DPMCBBarBus. Pramen: DPMCB

Kromě vlastní propagace chce dopravní podnik autobus půjčovat i na soukromé akce, jako jsou například svatby.

Dopravní podnik města České Budějovice (DPMCB) přestavěl dvacet let starý autobus Renault Agora na pojízdný výčep. Veřejnosti se poprvé představí na Mezinárodním pivním festivalu, který dnes a v sobotu probíhá na českobudějovickém výstavišti. Při prvním výjezdu se v autobuse bude čepovat pivo Historického pivovaru Český Krumlov. BarBus bude pendlovat od hlavní brány výstaviště k místu festivalového dění v areálu.

Původní interiér byl přetvořen na posezení se stolečky pro 20 osob, byly instalovány i držáky na pivo. Samotný bar vznikl v zadní části vozu, kam se vejde obsluha s vybavením pro nabídku dvou sudových piv. Kromě vlastní propagace chce dopravní podnik autobus půjčovat i na soukromé akce. Ceny chce dopravce v příštích dnech zveřejnit na svém webu.

„Během festivalu si vyzkoušíme, jak se pivní autobus návštěvníkům líbí. BarBus pak snad už brzy využijeme i na veřejné akce dopravního podniku, ale i na další události, jako jsou soukromé oslavy nebo svatby,“ doplnil šéf DPMCB Slavoj Dolejš. Podle něj byl inspirací pro českobudějovický BarBus mimo jiné i Šalina Pub Dopravního podniku města Brna.

BarBus. Pramen: DPMCBBarBus. Pramen: DPMCBBarBus. Pramen: DPMCBBarBus. Pramen: DPMCBBarBus. Pramen: DPMCBBarBus. Pramen: DPMCBBarBus. Pramen: DPMCBBarBus. Pramen: DPMCB
Tagy BarBus Dopravní podnik města České Budějovice pivní autobus
22 komentářů