AURES Holdings hlásí silné léto a míří k prodejnímu rekordu

Mototechna, ilustrační foto. Pramen: Aures HoldingsMototechna, ilustrační foto. Pramen: Aures Holdings

Nejprodávanějšími automobily byly v Česku Škodovky s modely Octavia (10,5 %), Fabia (7,1 %) a Superb (2,9 %).

Skupina AURES Holdings, kam patří sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna, hlásí rekordní prázdninové prodeje ojetých vozidel. Za dva měsíce prodala téměř 18 tisíc automobilů a rekord předpovídá i za celý letošní rok. Loni prodala přes 89 tisíc vozů.

„Rostoucí zákaznická základna je spojena se spokojeností zákazníků, a tomu pomáhá i otevřená komunikace. Již na jaře jsme našim klientům v České republice poskytli prověření všech nabízených vozidel od Cebia zdarma, nyní na to navazujeme i na Slovensku díky spolupráci s Registrem provozních záznamů vozidel,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings.

Největší zájem je podle ní stále o benzínové automobily, které v létě tvořily 57 % z celkových prodejů. Roste ale zájem i o alternativní paliva. Hybridů se ve skupině prodalo meziročně jeden a půl krát více, vozů s elektromotory více než šestinásobek. „Jako jediní na sekundárním trhu u vykupovaných ojetých elektromobilů provádíme sofistikovanou profesionální diagnostiku akumulátorů všech modelů, které nabízíme. Každý zákazník najde stav baterie již při prvním vyhledávání vozu na webu,“ doplnila Topolová.

Nejprodávanějšími automobily byly v Česku Škodovky s modely Octavia (10,5 %), Fabia (7,1 %) a Superb (2,9 %). Na Slovensku zákazníci jednoznačně preferovali Škodu Octavia (7,9 %) a v Polsku tradičně Opel Astra (5,1 %). V létě se zvýšil zájem o hatchbacky, které Češi kupovali v 28 % případů. S 27 % zůstaly v těsném závěsu kombíky, třetí jsou tradičně SUV (22 %).

Zhruba 29 % prodaných aut v tuzemsku mělo automatickou převodovku, 24 % v stříbro-šedé barvě, 16 % mělo náhon na všechna čtyři kola a 37 % mělo parkovacího asistenta.

Tagy AAA Auto Aures Holdings trh ojetých vozidel
2 komentáře