dkv-spojujeme

Asijské aerolinky ovládly žebříček nejlepších dopravců

V každé kabině v první třídě je postel i sedačka. Foto: Singapore AirlinesV každé kabině v první třídě je postel i sedačka. Foto: Singapore Airlines

Letecká společnost Singapore Airlines vyhrála letošní ročník hodnocení kvality služeb World Airline Awards  pořádaný společností Skytrax. Žebříček nejlepších dopravců, v kterém

Letecká společnost Singapore Airlines vyhrála letošní ročník hodnocení kvality služeb World Airline Awards  pořádaný společností Skytrax. Žebříček nejlepších dopravců, v kterém hlasuje 20 milionů cestujících, tradičně ovládli asijští dopravci. V první desítce je jediný evropský: Lufthansa na sedmém místě.

Singapore Airlines žebříček v minulosti vyhrály už třikrát, loni byly druhé. Na prvním místě vystřídaly Qatar Airways, které jsou letos stříbrné. Velkým překvapení nejsou ani další místa v žebříčku, který bývá někdy označován jako „Oskaři letecké dopravy“.

Edward Plaisted ze Skytraxu umístění Singapore Airlines na čele tabulky vysvětluje i stálostí kvality služeb singapurského dopravce. Dopravce vyhrál i v dalších kategoriích, například cenu za nejlepší první třídu na palubě. Největší zlepšení zaznamenaly China Southern Airlines, nejlepší posádku má Garuda Indonesia, nejlepší byznys třídu Qatar Airways. V kategorii nízkonákladových dopravců vyhrály AirAsia, v Evropě Norwegian.

Letošní ročník je už osmnáctým v řadě. Do letošního hodnocení se zapojilo 20,36 milionů cestujících. Hodnocení probíhalo od loňského srpna do letošního května.

Z českých dopravců nejsou v první stovce žádní. Z první desítky létají do Prahy čtyři dopravci: Emirates, Qatar Airways, Lufthansa a Hainan Airlines.

World Airline Awards 2018

1. Singapore Airlines
2. Qatar Airways
3. ANA All Nippon Airlines.
4. Emirates
5. EVA Air
6. Cathay Pacific
7. Lufthansa
8. Hainan Airlines
9. Garuda Indonesia
10. Thai Airways

Kompletní seznam první stovky na stránkách Skytraxu.

Tagy Singapore Airlines skytrax World Airline Awards 2018
3 komentáře