Arriva shání téměř sto nových autobusů za více než půl miliardy korun

Nové autobusy Arrivy pro Přerov. Autor: Arriva MoravaNové autobusy Arrivy pro Přerov. Autor: Arriva Morava

Největší tuzemský autobusový dopravce Arriva vypsal tři velké zakázky na dodání celkem 91 autobusů v celkové hodnotě 617 milionů korun. 


Největší tuzemský autobusový dopravce Arriva vypsal tři velké zakázky na dodání celkem 91 autobusů v celkové hodnotě 617 milionů korun.  Nejvíce nových vozů pořídí Arriva Střední Čechy. Jde o jednu z největších autobusových zakázek na českém trhu vypsaných letos. 

Vyplývá to z informací ve věstníku veřejných zakázek, kde firmy patřící pod Arrivu vypsaly nové soutěže. „Autobusy budou dieselové splňující normu Euro 6, mají požadavek na USB dobíječe pro cestující, wifi připojení v interiéru autobusu, pro řidiče například malou ledničku. Budou plně klimatizované,“ řekl mluvčí Arrivy Roman Herden.

Arriva Střední Čechy poptává celkem 15 meziměstských autobusů středněpodlažních o délce 14 až 16 metrů se třemi nápravami, 15 meziměstských autobusů low entry o délce 14 až 16 metrů, 24 meziměstských dvanáctimetrových autobusů low entry se dvěma dveřmi a dvěma nápravami a deset nízkopodlažních městských autobusů se třemi nápravami. Hodnota zakázky je 388 milionů korun.

Arriva City v soutěži za 187,5 milionů korun poptává 25 nízkopodlažních kloubových autobusů, plně nízkopodlažních. Firma už nedávno podepsala smlouvu na pět nových vozů Iveco Crossway Low Entry 12, které přijdou v prosinci a lednu.

Sedm nízkopodlažních kloubových autobusů pak poptává ČSAD MHD Kladno. „Kladenské autobusy budou nasazeny na příměstské nebo meziměstské linky PID řady 3xx, konkrétní nasazení bude podle vývoje a pokračování integrace dalších oblastí Středočeského kraje a v závislosti na vytížení jednotlivých linek, zejména kde už i v současné době je kapacita 12m autobusů vyčerpaná,“ dodal Herden. Zakázka má odhadovanou hodnotu 52 milionů korun.

Všechny nové autobusy pro provoz v rámci PID a Středočeského kraje už budou vybaveny standardy objednatelů, bude v nich například možné platit kartou.

Tagy Arriva Arriva City Arriva Střední Čechy ČSAD MHD Kladno
5 komentářů