Arriva přeruší všechny komerční autobusové linky, Leo Express na šest dní škrtá 75 % spojů

Autobusy Scania Irizar i6 v korporátním nátěru Arriva Express. Foto: ArrivaAutobusy Scania Irizar i6 v korporátním nátěru Arriva Express. Foto: Arriva

Dopravci v Česku pokračují ve velkém rušení autobusových i železničních linek, které jezdí na své komerční riziko. Většina linek bude

Dopravci v Česku pokračují ve velkém rušení autobusových i železničních linek, které jezdí na své komerční riziko. Většina linek bude v příštích dnech buď zcela přerušena nebo výrazně omezena.

Největší autobusový dopravce v zemi, společnost Arriva, od dnešního dne postupně ruší všechny své dálkové linky. Už nejezdí autobusové linky pod značkou Arriva Express na trase Olomouc – Prostějov – Brno a Přerov – Kroměříž – Brno, zítra se k nim přidá spojení Praha – Teplice. Termín obnovení provozu zatím dopravce neoznámil.

Firma na svých stránkách oznámila rušení i dalších dálkových linek: od středy nepojedou například autobusy z Prahy do Písku nebo do Pece pod Sněžkou, některé linky mají stopku až od příštího pondělí. Celkem Arriva ruší třináct linek.

Už o víkendu oznámil škrty RegioJet. Omezení má už i FlixBus, zatím jen na linkách z Prahy do Českého Krumlova a do Mostu.

Ke škrtům přistupují i menší dopravci: TAD Trutnov přechází u dálkových tras na prázdninový režim, některé dny nepojedou spoje mezi Prahou a Krkonošemi vůbec. O polovinu snižuje počet spojů na lince z Mostu do Prahy a z Podbořan do Prahy dopravce Kavka Bus. BusLine omezuje spojení z Jablonce nad Nisou do Prahy. CDS Náchod ukončí spojení z Broumova do Prahy už v Hradci Králové, stejně tak i P-Transport.

Další škrty oznámil Leo Express, který zatím v každé tiskové zprávě o omezení mluví o kompenzacích od vlády. Firma od zítřka až do pondělí zruší 75 % komerčních spojů, opatření se netýká provozu na Orlickoústecku. Nově firma vyžaduje od cestujících roušku nebo šátek či šálu.

 

Tagy Arriva BusLine CDS Náchod FlixBus Kavka Bus LEO Express omezení dopravy kvůli koronaviru TAD
10 komentářů