Arriva definitivně končí se Šumavou, naposledy v sobotu vypraví místo vlaku autobus

Zázemí Arrivy v malešické teplárně. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářZázemí Arrivy v malešické teplárně. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Společnost Arriva končí s provozem vlaků na Šumavu. Letos vypravila vlak na sezonní víkendovou linku Praha – Nová Pec pouze

Společnost Arriva končí s provozem vlaků na Šumavu. Letos vypravila vlak na sezonní víkendovou linku Praha – Nová Pec pouze dvakrát, v sobotu 2. a v neděli 3. června. Poslední spoj v sobotu před nedělní změnou jízdního řádu zajistí po celé trase autobus, neboť mezi Veselím nad Lužnicí a Českými Budějovicemi je výluka. Tím šumavské Arriva Expressy skončí.

„Ve větší míře se zaměříme na naši klíčovou linku z Prahy přes Olomouc a Trenčín do Nitry,“ zdůvodnil opuštění Šumavy mluvčí firmy Roman Herden. Arriva provozuje vlaky v tuzemsku bez dotací, kromě Nitry vypravuje i spěšné vlaky Praha – Benešov.

Ještě před loňským létem přitom měla Arriva se Šumavou velké plány, když oznámila zavedení každodenního nedotovaného spoje z Prahy do Nové Pece. Jenže plány jí zhatil kraj, který objednal protažení expresů Českých drah z Českého Krumlova až do Nového Údolí u bavorské hranice. Arriva tak od svých plánů odstoupila a neoprášila je ani poté, co kraj po sezoně objednávku u drah zrušil.

Tagy Arriva Šumava vlaky
36 komentářů