dkv-spojujeme

Arriva bude uznávat jihočeskou jízdenku Jikord plus až do Březnice, o integraci se jedná

Vlak společnosti Arriva na nádraží v Českých Budějovicích. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářVlak společnosti Arriva na nádraží v Českých Budějovicích. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Společnost Arriva vlaky, která bude od neděle 15. prosince zajišťovat provoz rychlíků z Českých Budějovic do Prahy přes Písek, se

Společnost Arriva vlaky, která bude od neděle 15. prosince zajišťovat provoz rychlíků z Českých Budějovic do Prahy přes Písek, se dohodla na spolupráci s Jihočeským krajem. Na své lince R26 bude uznávat krajskou jízdenku Jikord plus.

Jednodenní jízdenka, která je určena především výletníkům, vyjde na 250 korun a o víkendu na ní mohou cestovat až dva dospělí a tři děti. Arriva ji bude uznávat s přesahem do středočeské Březnice. Smlouva s krajem už je podepsaná.

Jiná situace je zatím u zapojení Arrivy do Integrovaného systému Jihočeského kraje (IDS JK), kde se o možné spolupráci teprve vyjednává. Integrace by se týkala úseku České Budějovice – Zliv. „Začínáme jednat o podmínkách a věřím, že i v tomto případě se dohodneme,“ uvedl mluvčí Arrivy Martin Farář.

„Z pohledu IDS v současné době dochází k posledním úpravám v Dohodě o zapojení vlaků dálkové dopravy do Integrovaného dopravního systému Jihočeského kraje,“ doplnil šéf jihočeského dopravního organizátora Jikord Jan Aleš. Ve Středočeském kraji už je jisté, že rychlík bude součástí Pražské integrované dopravy.

Jihočeský integrovaný systém je zatím spíše v plenkách. Funguje jen v okolí Českých Budějovic a to v okruhu zhruba dvaceti kilometrů. Výhodou jsou především cenově zvýhodněné předplatní jízdenky na 7, 30 nebo 90 dní.

Zajímavostí je, že z dálkových vlaků nejsou do IDS zapojeny rychlíky Českých drah do Veselí nad Lužnicí či Strakonic, nýbrž pouze mezinárodní expres z Budějovic do Velešína-město.

Tagy Arriva integrace Jihočeský kraj Jikord plus
38 komentářů