Alstom získal v Německu další zakázku na Linty. Hesenský dopravce zůstane u nafty

Jednotky Alstom Coradia Lint v barvách HLB. Foto: High Contrast / Wikimedia CommonsJednotky Alstom Coradia Lint v barvách HLB. Foto: High Contrast / Wikimedia Commons

Výrobce vlaků Alstom uspěl v Německu s další zakázkou na dodávku motorových jednotek Coradia Lint. Společnosti Hessische Landesbahn (HLB), která

Výrobce vlaků Alstom uspěl v Německu s další zakázkou na dodávku motorových jednotek Coradia Lint. Společnosti Hessische Landesbahn (HLB), která patří spolkové zemi Hesensko, jich dodá celkem třicet. Jezdit mají v regionu Wetterau.

Zatímco v Německu v poslední době u řady objednatelů převažují nákupy bateriových nebo vodíkových vlaků, hesenský dopravce se rozhodl pro čistě dieselové vlaky, jejichž motory splňují normy Stage V. Hodnota zakázky je 120 milionů eur.

Pro HLB jde o nákup vozidel, která už dobře znají. „Používáme je úspěšně už několik let. Jsme rádi, že naše spolupráce s Alstomem bude pokračovat a jejich vozy budou úspěšné i na dalších tratích,“ řekl šéf HLB Veit Salzmann. Firma kromě motorových jednotek používá také elektrické jednotky Coradia Continental.

Alstom dodá HLB verzi Coradia Lint 41. Ve vlaku budou dva vyhrazené prostory pro vozíčkáře, cyklisty a kočárky, vlak bude mít bezbariérové toalety či wi-fi nebo zásuvky. Výroba poběží v závodě Alstomu v dolnosaském Salzgitteru.

Vlaky budou mít maximální rychlost 140 kilometrů za hodinu. Dopravce počítá s jejich nasazením na tratě Gießen – Gelnhausen, Wölfersheim-Södel – Friedberg (- Frankfurt), Nidda – Friedberg (- Frankfurt) a na Horlofftalbahn (Wölfersheim-Södel – Hungen). V Hesensku se mluví o vzkříšení provozu osobních vlaků na Lumdatalbahn, i na ní by se měly tyto vlaky objevit.

Alstom má od roku 2000, kdy je začal vyrábět, na jednotky Coradia Lint už téměř 1100 objedávek.

Tagy alstom Alstom Coradia Lint Hessische Landesbahn HLB
17 komentářů