Alstom přejmenoval jednotky Coradia Stream HC na Max, dodá jich 18 do Německa

Alstom Coradia Max pro DB Regio a provoz linky mezi Hamburkem a Rostockem. Foto: AlstomAlstom Coradia Max pro DB Regio a provoz linky mezi Hamburkem a Rostockem. Foto: Alstom

Jednotky budou jezdit v barvách Meklenburska-Předního Pomořanska.

Německý dopravce DB Regio objednal celkem 18 nových jednotek Coradia Max pro provoz regionálních expresů mezi Hamburkem a Rostockem na severu Německa. Výrobce to oznámil v tiskové zprávě.

Jde současně o první zakázku, u které Alstom použil nový název pro jednotky známé dosud pod názvem Coradia Stream HC. Nově jde o Coradia Max. Jde o jednotky s vloženými dvoupodlažními vozy.

Objednávka počítá s dodáním devíti třívozových a devíti pětivozových jednotek, vyjedou v prosinci 2027. Po dokončení elektrizace trati v úseku mezi Bad Kleinen a Lübeckem bude možné i spojení Rostocku s Lübeckem.

Podle Alstomu nové jednotky přispějí k dalšímu růstu zájmu o cestování po železnici. „Naše spojení Hanse-Express mezi Rostockem, Schwerinem a Hamburkem je jedním z klíčových v tomto regionu. Jsme rádi, že jsme získali smlouvu na další provoz včetně pořízení nových vlaků,“ uvedl Carsten Moll, šéf DB Regio pro oblast severovýchodu Německa. Jednotky budou v barvách spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko, větší z nich budou mít kapacitu 462 míst, třívozové 265 míst. Bude možné je spojovat. Vyrábět se budou v německém Salzgitteru.

Nové jednotky budou mít maximální rychlost 160 km/h, vybavené budou ETCS či informačním systémem.

Alstom dodal již přes 500 jednotek Coradia Max po celé Evropě. Původně je prodával pod značkou Coradia Stream HC, zkratka HC je ze spojení high capacity.

Tagy alstom Alstom Coradia Max DB Regio
Žádné komentáře