Airbus rozšíří svůj závod v USA, aby se vyhnul clům

Výroba Airbusu A220 v závodě v Mobile v USA. Foto: AirbusVýroba Airbusu A220 v závodě v Mobile v USA. Foto: Airbus

Airbus od konce roku 2021 významně rozšíří kapacitu svého závodu ve městě Mobile v USA. V Alabamě bude nově namísto

Airbus od konce roku 2021 významně rozšíří kapacitu svého závodu ve městě Mobile v USA. V Alabamě bude nově namísto pěti letadel vyrábět sedm kusů za měsíc.

Investici do rozšíření závodu v Mobile oznámil Airbus v tiskové zprávě.  V Alabamě Airbus vytvoří dalších 275 pracovních míst, firma investuje do rozšíření výroby 40 milionů dolarů. Airbus v Mobile investoval již přes miliardu dolarů.

Svůj závod v USA přitom firma rozšířila už loni, když vytvořila nové prostory pro montáž letadel A220. Práci zde najde až 600 lidí, ke slavnostnímu zahájení výroby dojde na jaře. Kapacita je 4 A220 za měsíc. Celkem chce Airbus vyrobit v USA 130 letadel za rok. Airbus rozšiřování označil za pozitivní zprávu pro celý americký letecký průmysl. Kromě Mobile má Airbus celkem 4000 zaměstnanců v USA na 38 různých místech po celé zemi: jde například o vývojové centrum v Kansasu, výrobu vrtulníků v Texasu a Mississippi nebo centrum pro analýzu dat z dronů v Georgii.

Airbusu výroba v Mobile umožní bojovat proti clům, které na ně uvalila vláda Spojených států amerických. Jde o deset procent. Airbus v poslední době získal řadu velkých zakázek od amerických dopravců, naposledy od Spirit Airlines.

Tagy Airbus
13 komentářů