dkv-spojujeme

Airbus překonal hranici 600 dodaných letadel za rok, má zakázku na dalších 22 A220

Poslední A380 před odletem z Hamburku. Foto: AirbusPoslední A380 před odletem z Hamburku. Foto: Airbus

V počtu dodaných letadel Airbus letos výrazně překoná Boeing.

Výrobce letadel Airbus vyhraje potřetí za sebou souboj s Boeingem v počtu dodaných letadel za jeden rok. Za loňský rok jeho zákazníci odebrali celkem 611 letadel, o osm procent více než před rokem.

Boeing zveřejní data o dodaných letadlech za loňský rok dnes, je ale jasné, že náskok Airbusu nestáhne. Není ale zatím jisté, zda Airbus dotáhne náskok Boeingu v získaných objednávkách. Těch loni Airbus získal celkem 507. Řadu kontraktů oznámených na konci roku nemá ještě zasmluvněných. V počtu dodávek výrazně vede řada A320.

Airbus současně včera oznámil další novou zakázku. Leasingová společnost Azorra se stala dalším zákazníkem modelové řady Airbus A220. Od výrobce koupí celkem 20 letadel verze A220-300 a dva letouny ACJ TwoTwenty, což je verze A220 pro byznysové lety ve VIP provedení.

Kontrakt oznámil Airbus v tiskové zprávě. Leasingová společnost Azzora z Floridy se soustředí na pronájmy menších letadel. „Je to letadlo, které ideálně zapadá do našeho rostoucího portfolia letadel,“ uvedl John Evans, šéf Azorry. Airbus má aktuálně na model A220 668 objednávek.

Tagy Airbus Azorra
10 komentářů