Airbus představil první veganskou helikoptéru

Veganský interiér vrtulníku ACH145. Foto: AirbusVeganský interiér vrtulníku ACH145. Foto: Airbus

Umělý materiál prošel certifikací pro využití v letecké dopravě. Kupujícího vrtulníku přesvědčila k veganské verzi manželka.

Výrobce letecké techniky Airbus vyrobil první helikoptéru s čistě veganským interiérem. Vrtulník ACH145 představil na aerosalonu v Dubaji.

Veganský interiér, tedy zejména žádné sedačky ze skutečné zvířecí kůže, byl požadavek zákazníka: německého podnikatele Urse Brunnera. Toho k takové verzi přesvědčila manželka Daniela Brunnerová, která je v Německu známou propagátorkou takzvané etické módy.

Airbus dodání nového vrtulníku oznámil v tiskové zprávě. Interiér na první pohled vypadá stejně, jako kdyby byl s koženými potahy. Jde ale o syntetický materiál Ultraleather, který má podle Airbusu stejné užitné vlastnosti, jako běžná kůže. Je využit nejen na sedačkách nebo pokrytí některých úložných prostor, ale například i na některých ovladačích pro piloty.

Brunnerová, která vlastní značku Giulia & Romeo, uvedla, že chtěla helikoptéru, která by byla v souladu s jejími etickými hodnotami.

Podle šéfa Airbus Corporate Helicopters Frederica Lemose je materiál plně certifikovaný pro použití v letectví a má vysokou odolnost. „Může se natáhnout na materiály vždy jen jedním směrem, což byla pro náš tým velký výzva, zejména při potahování sedaček,“ dodal Lemos.

Vrtulník ACH 145. Foto: Airbus

Vrtulník ACH 145. Foto: Airbus

Tagy Airbus Corporate Helicopters veganský interiér
37 komentářů