Airbus pokračuje ve velkém náboru zaměstnanců, stejně jako loni jich letos najme 13 tisíc

Montáž A321XLR. Foto: AirbusMontáž A321XLR. Foto: Airbus

Více než devět tisíc lidí najde uplatnění v evropských závodech a pobočkách, zbytek zamíří do globální sítě firmy.

Evropský výrobce letadel Airbus plánuje v tomto roce najmout na 13 tisíc nových zaměstnanců. Téměř polovina z nich najde práci na zcela nově vytvořených místech napříč celou firmou. Airbus to uvedl v tiskové zprávě.

Noví pracovníci mají pomoci s restartem leteckého průmyslu a ambiciózním plánem dekarbonizace Airbusu. Podílet se budou rovněž na přípravách budoucnosti letectví. Více než devět tisíc lidí najde uplatnění v evropských závodech a pobočkách, zbytek zamíří do globální sítě firmy. Náborová akce bude celosvětová se zaměřením na technický a výrobní segment a také na dlouhodobou vizi společnosti v oblastech, jako jsou nové pohony nebo kybernetické a digitální technologie.

Airbus v současnosti zaměstnává více než 130 tisíc lidí po celém světě, z důvodu pandemie propustil přitom ještě před pár lety tisíce pracovníků. Jen za minulý rok se mu nicméně podařilo nabrat téměř stejný počet zaměstnanců, kolik jich chystá najmout letos.

Velký nábor chystá i Boeing. Americký výrobce letadel předpokládá, že v letošním roce přijme 10 000 zaměstnanců. Boeing na konci prosince zaměstnával kolem 156 000 lidí. Za loňský rok tak počet zaměstnanců stoupl o zhruba 14 000.

Tagy Airbus
Žádné komentáře