dkv-spojujeme

Airbus odhalil podobu nového A220 pro Air Austral. Ocas zdobí sopka z ostrova Réunion

Nový Airbus A220-300 pro Air Austral. Foto: AirbusNový Airbus A220-300 pro Air Austral. Foto: Airbus

Nové letadlo nasadí dopravce nejprve na linky na Mauricius a Madagaskar.

Letecká společnost Air Austral zařadí letos do konce února do flotily svůj první Airbus A220. Konečnou podobu letadla představil minulý týden na sociálních sítích Airbus. Zaujme především netradičním zbarvením ocasních ploch.

Francouzská společnost má svoji základnu na ostrově Réunion, odkud nabízí kromě dálkového spojení do Evropy lety po ostrově a dalších ostrovních destinacích v Indickém oceánu, Africe nebo Asii.

Hlavní základnu bude připomínat snímek aktivní sopky Piton de la Fournaise, která se nachází na jihovýchodě ostrova. Aktivní vulkán je zvěčněn na ocasních plochách letounu. Z jedné strany je obraz sopky při erupcích, z druhé strany záběr na siluetu vulkánu při západu slunce. Převažující oranžová barva ze zádi letadla pokračuje i na náběhovou stranu křídel. Název letecké společnosti je na trupu letadla.

Nový Airbus A220-300 pro Air Austral. Foto: Airbus

Nový Airbus A220-300 pro Air Austral. Foto: Airbus

Air Austral má objednány celkem tři Airbusy A220-300 v provedení pro 132 cestujících, z toho 12 v byznys třídě. Nahradí ATR 72 a Boeing 737-800. Dopravce si od letadla slibuje jeho univerzálnost pro kratší lety v rámci ostrova i lety na pevninu. Jako první chce stroj nasadit na linku mezi Réunionem a ostrovem Mauricius, později na Madagaskar.

Tagy A220-300 Air Austral Airbus Airbus A220
10 komentářů